Reis van de steen

2001

 

 

 

   
 
   
 
 
 

1974. Vakantie. Samen met mijn vriendin per trein naar Brindisi en van daar met de boot naar Korfu. Op dat eiland al het beeldhouwwerk en marmer bekeken. Dat moest wel, want na een jaar voorbereiding en een toelatingsexamen zou ik in september naar de Kunstacademie gaan! Academie Minerva te Groningen. Beelden in steen zou ik gaan maken. Dat was wel duidelijk. vooral torsen. Geabstraheerde torsen. Henry Moore enzo......

Als je goed zocht, kon je ze zelf vinden. De westkust van Korfu is een keienkust. Onder water vond ik ze. Ze lagen op het laatst in stapels om ons tentje, zodat we er in het donker over struikelden. Twee van die door water gevormde stenen gingen met ons mee naar huis. die twee, die het meest op een tors leken.

2001. Een van die twee - die steen die het meest op een tors lijkt - gaat nu weer op pad. Met een boot. Zijn eigen boot deze keer. speciaal op maat gemaakt. Hij kan er trots op staan, liggen in het uitgegutste holletje en veilig reizen met het deksel stevig aangeschroefd. Een gesloten boot: een kleine sarcofaag met binnenin een Griekse steen.